Események - Cigándi Általános Iskola Tanulóiért Alapítvány

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Események


2018. január 13-án jótékonysági bált rendeztünk. A rendezvény célja , hogy a bevételből a tanulóink támogassunk és jutalmazzunk, eszközöket beszerezzünk, programokat szervezzünk. A bálon Némethné Szendrei Csilla intézményvezető köszöntése után a 8. osztályosok műsora következett, majd Harsányi Zsófi, iskolánk volt tanítványa énekelt.

2017. december 6-án az alapítvány szervezésében Varga Feri és Balássy Betti adott műsort iskolánk, a tagintézményeink és a bélyi testvériskolánk tanulói számára. A műsor után a Mikulás osztott mindenkinek ajándékot.

2017. augusztus 20-án beneveztünk a cigándi Múzeumporta által szervezett főzőversenybe.

2017. január 14-én az alapítvány szervezésében jótékonysági iskolabált tartottunk. A bál bevételéből szeretnénk finanszírozni iskolai eszközöket és rendezvényeket, tanulói jutalmakat.

2016. szeptember 22-én iskolánk csatlakozott az Autómentes Nap nevű felhíváshoz. A tanulók sorversenyen és kerékpáros versenyen mérhették össze tudásukat. A tanulók díjazását az alapítvány támogatta.

2016. augusztus 20-án alapítványunk benevezett a cigándi Múzeumporta által szervezett főzőversenybe. (Fotók: Oláh Szabina)

       


2016. június 6-án az alapítvány szervezésében tartottuk a pedagógusnapi összejövetelt. A rendezvényen köszöntötték a nyugdíjba vonuló Liszkai Károlyné és Rolyák Gézáné tanítónőket.

2016. május 27-én a alapítvány támogatásával tartottuk meg a gyereknapi programjainkat. A különböző versenyek helyezettei jutalomban részesültek, a sátoraljaújhely Börtönmúzeum munkatársai pedig bemutatót tartottak a múlt büntetési eszközeiből (kalodák, deres).

2016. január 16-án tartottuk az alapítvány jótékonysági bálját. A bálon keringővel felléptek a 8. osztályos tanulók, illetve a Triangel mazsorettcsoport. A bál bevétele felhasználásának célja a tanulóink támogatása, jutalmazása, eszközök beszerzése és programok szervezése.

2015. október 21-én a TÁMOP-3.1.4.C-14-2015-0426. számú, „ A Kántor Mihály Általános Iskola tanulóinak készség és képesség kibontakoztatása” megnevezésű projekt keretén belül megvalósítottuk a "Földünkért világnap"-ot.
A világnapon a következő programokat valósítottuk meg:

- rókavadászat
- prezentáció az alsó tagozatosok bevonásával
- terepfutás, akadályverseny
- komposztálás folyamata


2015. október 8-án a TÁMOP-3.1.4.C-14-2015-0426. számú, „ A Kántor Mihály Általános Iskola tanulóinak készség és képesség kibontakoztatása” megnevezésű projekt keretén belül megvalósítottuk a "Madármegfigyelés világnap"-ját.
A világnapon a következő programokat valósítottuk meg:

- Bodrogköz madarai - ismeretterjesztő előadás
- Kirándulás a település vonzáskörzetében, helyi madárfajták    megfigyelése, madártani portfólió készítése
- alsósoknak madárrajzok színezése, madarakkal kapcsolatos játékos   tesztek
- odúk, etetők készítése


2015. szeptember 18-án a TÁMOP-3.1.4.C-14-2015-0426. számú, „ A Kántor Mihály Általános Iskola tanulóinak készség és képesség kibontakoztatása” megnevezésű projekt keretén belül megvalósítottuk a "Takarítás világnap"-ját.
A világnapon a következő programokat valósítottuk meg:

- előadás a takarítószerek környezeti ártalmairól
- alternatív takarítási módszerek
- szemétszedés a Tisza-parton
- alkotás hulladék anyagokból, díjazás2015. szeptember 16-án a TÁMOP-3.1.4.C-14-2015-0426. számú, „ A Kántor Mihály Általános Iskola tanulóinak készség és képesség kibontakoztatása” megnevezésű projekt keretén belül megvalósítottuk az "Ózon világnap"-ját.
A világnapon a következő programokat valósítottuk meg:

- faültetés a 8. osztályosok bevonásával
- kiselőadás az ózonrétegről, egészségügyi hatásáról
- üvegházhatás
- játékos sport- akadályverseny, ugráló vár
- prezentáció az alsó tagozatosok bevonásával


2015. szeptember 7. és 10. között tanulóink erdei iskolában vehettek részt Révfülöpön az alapítvány támogatásával.

2015. június 5-én a TÁMOP-3.1.4.C-14-2015-0426. számú, „ A Kántor Mihály Általános Iskola tanulóinak készség és képesség kibontakoztatása” megnevezésű projekt keretén belül megvalósítottuk a "Környezetvédelmi világnap"-ot.
A világnapon a következő programokat valósítottuk meg:

- környezetvédelmi activity társasjátékok
- környezetvédelmi totók, rejtvények
- ökológiai lábnyom kiszámítása interneten, osztályokra bontva
- szelektív hulladékgyűjtés
- energiatakarékosságról előadás
- természetfilmek vetítése


 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz